Hvordan kan artister og musikere bruge branchens alternative veje?

Flere artister og musikskabere vil gerne selv styre musikforretningen. Det kan betyde bedre indtjening og give en større rækkevidde når man selv bestemmer hvor musikken spiller, og hvem der kan udnytte en indspilning. Men hvornår et det en fordel selv at booke koncerter og styre musiksalg, og i hvilke scenarier er man bedre stillet med et større musikselskab eller forlag i ryggen?  

Paneldebat om DIY-musik i Aarhus torsdag den 2. maj kl. 16 – 18

Dansk Artist Forbund har inviteret tre erfarne profiler til at stille skarpt på mulighederne for DIY-musikere i branchen, torsdag den 2. maj kl. 16.00 til 18.00, i ROSAs lokaler på Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus. 

Sammen med artister og branchefolk stiller vi skarpt på mulighederne udenfor de gængse udgivelseskanaler, og hvilke alternativer, der findes til at distribuere via etablerede selskaber. Alle er velkomne til en eftermiddag om DIY-musik og om hvordan man bedst bruger branchens specialister og hvornår skal man selv tage styring på egne projekter.

 I panelet kan du møde

 I panelet kan du møde:

  • Josephine Philip – sanger, komponist og performer, der driver eget plade- og kunstselskab
  • Birk Storm – musiker, musikskaber, producer, manager og leder af det kreative fællesskab Junobird
  • Thomas Børresen – A&R, label- og forlagsejer

Moderator er Jens Skov Thomsen, musiker og chef for jura i Dansk Artist Forbund.

Josephine Philip er sanger, komponist og performer og aktiv på den danske musikscene i en række forskellige samarbejder. Hun var halvdelen af den dynamiske duo JaConfetti med Ane Trolle, grundlægger af kvinde-ska-bandet Favelachic, og har skrevet musik og optrådt med Trentemøller. Josephine Phillip er den ene halvdel af performanceduoen Philip | Schneider, og driver også plade/kunstselskabet Midnight Confessions, hvor hendes første soloalbum We Get Lost And Found udkom i 2022. Hun er desuden radiovært på DR P8 og uddannet i Music Management.

Birk Storm er musiker, musikskaber, producer, manager og leder af det kreative fællesskab Junobird.
Birk Storm er uddannet trommeslager og har flere udgivelser i eget navn. Han ar arbejdet som sangskriver for en lang række svenskeartister (Miriam Bryant, Death Team, Lova, Ängie mfl) indtil han startede et samarbejde med den danske sanger/sangskriver Nicklas Sahl. Udover at være manager og producer for Nicklas Sahl, arbejder han også med danske navne som PRISMA, samt Laura Ziani og CEVIL. I 2021 stiftede Birk Storm Junobird som er et kreativt fællesskab, som foruden det kreative arbejde med at skabe musikken, også er både management og labe.

Thomas Børresen er A&R, label- og forlagsejer.
Thomas har været en del af managementbranchen i mere end 25 år og arbejder med nogle af de helt store artister og producere på den danske scene, heriblandt Medina, Outlandish, Andreas Odbjerg Drew Sycamore, Ericka Jane, Xander Linnet, Pitchshifters. 
Thomas Børresen var også en toneangivelse spiller i teamet omkring Christopher og var med til at breake den danske kunstner både lokalt og i Asien. Han har ligeledes arbejdet med flere producere, herunder Louis Winding & Frederik Nordsø, The Providers, Svenstrup & Vendelboe. 

Jens Skov Thomsenmoderator
Jens er til dagligt chef for jura i Dansk Artist Forbund. Han har gennem de sidste 9 år arbejdet som juridisk rådgiver og forhandler på kontrakter og rettigheder for danske musikartister. Jens Skov Thomsen er selv aktiv udgivende og turnerende musiker i gruppen VETO og har desuden – som jurist – en fortid på producentsiden hos både musik- og tv-selskaber.