danish artist association wishes everyone a great summer
danish artist association wishes everyone a great summer
danish artist association wishes everyone a great summer

Skatte-
rådgivning

Dansk Artist Forbund tilbyder rådgivning og besvarelse af konkrete spørgsmål omkring skatteforhold via revisorkonsultationer. Det gælder ligeledes i forbindelse med anker.
Vi kan føre skattesager helt til dørs, også ved domstolene, hvis en sag vurderes at have principiel betydning. Du kan også få rådgivning om, hvordan du organiserer dit kunstneriske arbejde, så det passer bedst til dig og dit virke.

Få overblik over din skattestatus:

  • Som lønmodtager
  • Som honorarmodtager
  • Som selvstændig
  • Hvis du arbejder i et I/S, A/S eller ApS


Generel rådgivning om skat

Få svar på generelle spørgsmål omkring dine skatteforhold, herunder at få overblik over hvilken skattestatus, du har. Bemærk at vi desværre ikke kan påtage os at hjælpe med individuel udfyldelse af selvangivelsen.

Kunstnernes Beskatning

I den årlige udgave af Kunstnernes Beskatning får du råd og vejledning til, hvordan du skal opgive dine indtægter som kunstner, når du laver selvangivelse og hvilke fradrag, du har ret til. Vejledningen udgives af Dansk Kunstnerråd i samarbejde med blandt andet Dansk Artist Forbund.

Find den nyeste version her: Kunstnernes_Beskatning_2024

Individuel rådgivning om skat

Som medlem af forbundet kan du ansøge om en individuel konsultationstime med revisor Bent Malinovsky, der er specialiseret indenfor det kunstneriske område. Han rådgiver eksempelvis om moms og skatteforhold, når man udgiver selv og gennemgår skattesager, der kræver en revisor til gennemgang af regnskaber. Bent Malinovsky rådgiver desuden omkring din status hos Skat som både lønmodtager og selvstændig.

Case: Artist fik medhold i skattesag om fradrag

Efter en langstrakt sagsbehandling, en klage til Skat og en anke til Landsskatteretten fik sanger og perfomer Gudrun Holck i 2019 rettens ord for, at hun havde ret til fradrag for underskud i hendes virksomhed. Landsskatteretten gav Gudrun Holck medhold i, at hendes virksomhed skal ses om erhverv af Skat, at ekstraordinære omstændigheder i 2010-12 forårsagede et underskud, samt at omstændighederne betyder, at virksomhedens underskud fra 2010–12 kan fratrækkes i anden personlig indkomst.

Læs mere om sagen og forløbet i  en artikel fra forbundets daværende fagblad Artisten her: Performer vinder skattesag