Siden 1. maj har Artistens a-kasse været en fast del af AJKS, der er tværfaglig a-kasse for kreative. Det nye samarbejde giver artister og musikere endnu flere fordele i form af lettere papirarbejde og en billigere pris for et a-kassemedlemsskab.

Medlemskab er 804 kr. billigere om året

Som resultat af det nye samarbejde, sparer medlemmer af Artisternes a-kasse 804 kr. om året i kontingent. Det svarer til en besparelse på kr. 67 om måneden.
Besparelsen sker automatisk, og medlemmer af a-kassen kan allerede nu se den nye pris på den månedlige opkrævning.

Sikkerhedsnet til artister og musikere

Et a-kassemedlemskab spænder et sikkerhedsnet ud under karrieren, og Artisternes a-kasse er tilpasset artister og musikeres arbejdsliv.
Hvert medlem har en personlig sagsbehandler, som vejleder omkring barsel, arbejdsliv og rådighed. og hjælper med at beregne og udbetale dagpenge, feriedagpenge og efterløn. Alle medlemmer får fortsat den samme gode vejledning af sagsbehandlerne Joan Kristensen og Marianne Holbæk.

Fagligt a-kasse samarbejde

AJKS er a-kasse for Journalistik, Kommunikation og Sprog, og har, ligesom Artisternes a-kasse, medlemmer med mange forskellige ansættelser indenfor det kreative felt og stor specialviden om freelancernes arbejdsvilkår, fortæller Sara Indrio, forperson for Artisternes a-kasse.

”Vi er rigtig glade for at blive en del af AJKS. Ud over, at vi kan tilbyde en billigere løsning for a-kassemedlemmer, kan vi også hente faglig sparring med AJKS, som vi har både videns- og værdifællesskab med”.

Facts om a-kassen:

• Artisternes a-kasse forsikrer artister og musikere mod ledighed

• Alle medlemmer af a-kassen har deres personlige sagsbehandler

• Artisternes a-kasse har eksisteret siden 1990

• A-kassen er en selvstændig enhed under AJKS