dansk artist forbund ønsker alle en god sommer
dansk artist forbund ønsker alle en god sommer
dansk artist forbund ønsker alle en god sommer

Legat-
ophold

Få et overblik over de mange legatboliger i Danmark og udlandet, der giver artister mulighed for ny inspiration under andre himmelstrøg. Dansk Artist Forbund af medejere af boligen Lille Skriveren, hvor vi hvert år kan dele otte uger ud til vores medlemmer. De resterende legatboliger kan søges af alle artister og kunstnere. Læs mere om mulighederne nedenfor.

Lille Skiveren

Dansk Artist Forbund er medejer af Lille Skiveren, hvor vi årligt råder over otte uger til vores medlemmer.

Den årlige ansøgningsfrist for et arbejdsophold i huset mellem Hirtshals og Skagen er den 1. november.

Læs mere om Lille Skiveren og ansøg om ophold

Klitgården i Skagen

Klitgården er et refugium i Skagen med plads til 15 personer. Medlemmer af Dansk Kunstnerråds medlemsorganisationer – herunder Dansk Artist Forbund – kan søge om legatophold på gården.

Næste ansøgningsfrist er den 31. marts 2024.

Se hvordan du ansøger her

Fynske Gammel Have

Kunstnerboligen Gammel Have ligger i landlige omgivelser på Midtfyn. Nordiske kunstnere kan søge om ophold i huset, hvor der er plads til fire.

Gammel Have har ansøgningsfrist løbende.

Se ledige datoer og ansøg her

Statens legatbolig i Paris

I det parisiske Marais-kvarter ligger statens legatbolig, hvor danske kunstnere kan søge om arbejdsophold. Ansøgere med en tilknytning til Frankrig eller Paris bliver prioriteret.

Ansøgningsfristen for ophold i 2025 er den 1. oktober 2024.

Ansøg via den danske ambassade i Paris

Amalfikystens San Cataldo

Stipendieophold på San Cataldo i Italien kan søges af danske musikere, komponister og forfattere. Opholdene på klostret varer 2-4 uger og kan kun søges individuelt.

Der er ansøgningsfrist to gange årligt, og næste ansøgningsperiode er den 1. marts – 30. marts 2024.

Se hvordan du ansøger her

Det Danske Institut i Rom

Kunstnere inden for alle kunstarter, musikere og forfattere kan tage deres projekt med til den italienske hovedstad. På Det Danske Institut i Rom kan der både søges om kortere og længere arbejdsophold.

Næste ansøgningsfrist offentliggøres i august 2024 for ophold i foråret 2025.

Søg om ophold på Det Danske Institut i Rom

Circolo Scandinavo centralt i Rom

Skandinavisk Forening – på italiensk Circolo Scandinavo – tilbyder legatophold til udøvende kunstnere i alle arbejdsfelter. Det ældre kulturcenter ligger midt i Rom, og det er muligt at søge om ophold af en måneds varighed.

Ansøgningsperioden er årligt fra den 1. februar – 1. april. Lige nu er legatopholdene sat på stand-by, da kulturcentret er lukningstruet.

Hold dig opdateret om Circolo Scandinavo her

Det Danske Institut i Athen

Udøvende kunstnere, samt forskere og studerende personer med et relevant projekt inden for middelhavslandenes litteratur, billedkunst, arkitektur og kulturtraditioner kan søge om legatophold. Det Danske Institut råder over to boliger i den græske hovedstad og prioriterer ophold af længere varighed.

Instituttet har to ansøgningsfrister om året. Næste frist er den 20. september 2024, og den gælder for ansøgninger i foråret 2025.

Ansøg om stipendieophold her