A-kasse

Et medlemsskab af a-kassen sikrer dig, hvis du bliver ledig

Som medlem af en a-kasse er du berettiget til dagpenge efter gældende regler, hvis du bliver ledig. Læs mere om optagelse

Vores medlemmer er udøvende kunstnere

Artisternes a-kasse ligger på Christianshavn i Kbh. K under samme tag som Dansk Artist Forbund, selvom vi er to forskellige organisationer. Artisternes a-kasse er en afdeling af Din Faglige A-kasse (FAK) og er en anerkendt myndighed, hvis beslutninger er underkastet løbende statslig kontrol.

Med mere end 25 års erfaring har Artisternes a-kasse et indgående kendskab til kunstneres arbejdsforhold og den gældende lovgivning, samt de aktuelle skatteforhold og anden social sikring. Læs historien om Artisternes a-kasse.

Personlige og erfarne sagsbehandlere

De knap 700 medlemmer i a-kassen har deres personlige sagsbehandler, som varetager beregning af timer og evt. udbetaling af dagpenge, feriedagpenge og efterløn, vejleder omkring barsel, arbejdsliv og rådighed. Artisternes a-kasse er kendt for et højt individuelt serviceniveau.

KONTAKT ARTISTERNES A-KASSE: Find din sagsbehandler

LIGE NU:

Medlem af a-kassen under Corona

På opfordring af myndighederne grundet Covid 19, er vi ikke til stede på kontoret, men vi er på arbejde derhjemme og alle som henvender sig til os, vil få et svar. Der kan opstå lidt længere svar tider end du er vant til, det er jo en helt speciel situation vi nu er kommet i. 

Kontakt til a-kassen

Vi beholder vores telefontid, som er hver dag fra kl. 11.00-14.00 og fredag fra kl. 11.00-13.00. Du vil dog skulle ringe på vores mobiltelefoner i stedet for på Forbundets hovednummer.

Du kan få fat i Marianne på: 42661243 og Joan på: 42661143

Vi svarer på mail som vi plejer så skriv til  Marianne på: [email protected] og til Joan på: [email protected]

1 Dit job bliver aflyst:

Du skal gå ind på www.jobnet.dk og melde dig ledig, lave et/ajourføre dit CV og starte din JobLog herefter får vi besked om at du er ledig.

2. Ledig og hvad så:

Du skal ind på https://fa-k.dk/ her skal du lave en ledighedserklæring, så vil vi skrive til dig, når vi har færdigbehandlet papirerne. Du skal være logget ind på: Min Side og du skal bruge Chrome-browseren.

3. Du bliver syg

Hvis du er ledig og på dagpenge melder du dig syg på www.jobnet.dk.

4. Karantæne

Modtager du dagpenge og bliver sat i karantæne, anses du for syg, og er derfor omfattet af de regler, der gælder for sygemeldte.

5. Modtagere af dagpenge som anbefales at blive hjemme

I det følgende gennemgås betydningen af opfordringen til at blive hjemme i en periode i relation til beskæftigelsesindsats og ydelser for de forskellige grupper af ydelsesmodtagere.

En dagpengemodtager, der følger sundhedsmyndighedernes anbefaling og bliver hjemme i en periode, kan bevare retten til dagpenge, hvis følgende betingelser er opfyldt:

  • Dagpengemodtageren er umiddelbart forud for, at pågældende følger en anbefaling om at blive hjemme, fuldt ledig og dagpengeberettiget.
  •  
  • Dagpengemodtageren giver på første hverdag a-kassen og jobcenteret meddelelse om, at pågældende følger en anbefaling om at blive hjemme.
  •  
  • Dagpengemodtageren skal afgive en tro- og loveerklæring (mail) om årsagen til at man bliver hjemme. Erklæringen skal afgives til arbejdsløshedskassen.
  •  
  • Dagpengemodtageren skal i den periode, hvor pågældende følger en anbefaling om at blive hjemme, fortsat være tilmeldt hos jobcenteret som arbejdssøgende og have tilgængelige, godkendte cv-oplysninger på Jobnet. Hvis dagpengemodtageren ved periodens start endnu ikke har godkendte cv-oplysninger på Jobnet, skal pågældende lægge godkendte cv-oplysninger på Jobnet snarest muligt efter perioden er afsluttet.

Det betyder, at udeblivelse fra henvist arbejde, samtaler med arbejdsgivere om henvist arbejde, samtaler hos a-kassen eller jobcenteret og aktive tilbud efter Lov om aktiv beskæftigelsesindsats (LAB) i en periode, hvor dagpengemodtageren følger en anbefaling om at blive hjemme, der er meddelt til a-kassen og jobcenteret, ikke får dagpengemæssige konsekvenser.

 

 

 

Dansk Artist Forbund Dronningensgade 68 1420 København K tel 3332 6677       About us in EnglishCookie politik
Søgemaskineoptimering og CMS