fagligt fællesskab og professionelt forbund for musisk og fysisk scenekunst
fagligt fællesskab og professionelt forbund for musisk og fysisk scenekunst
fagligt fællesskab og professionelt forbund for musisk og fysisk scenekunst

Artisternes
a-kasse

Som medlem af en a-kasse er du sikret, hvis du bliver ledig.

Personlige og erfarne a-kassevejledere

De knap 700 medlemmer i a-kassen har deres personlige sagsbehandler, som varetager beregning af timer, udbetaling af dagpenge, feriedagpenge og efterløn, samt vejleder omkring barsel, arbejdsliv og rådighed. Artisternes a-kasse er anerkendt for et højt og individualiseret serviceniveau.

Vores medlemmer er udøvende kunstnere

Artisternes a-kasse ligger på Christianshavn i København under samme tag som Dansk Artist Forbund, selvom vi er to forskellige organisationer. Artisternes a-kasse er en afdeling af Din Faglige A-kasse (FAK) og er en anerkendt myndighed, hvis beslutninger er underkastet løbende statslig kontrol.

Med mere end 25 års erfaring har Artisternes a-kasse et indgående kendskab til kunstneres arbejdsforhold og den gældende lovgivning, samt de aktuelle skatteforhold og anden social sikring.

Nyt fra a-kassen

Fra 1. maj starter vi starter et et nyt samarbejde med a-kassen AJKS, der gør det nemmere at være medlem af Artisternes a-kasse.

AJKS er a-kasse for Journalistik, Kommunikation og Sprog, og har, ligesom Artisternes a-kasse, medlemmer med mange forskellige ansættelser indenfor det kreative felt.

I disse uger modtager alle medlemmer informerende mails om overgangen – læs mere om det nye samarbejde